نخستین تقویم شمسی که شناخته شد تقویم مصریان است
تقویم شمسی، یکی از مهمترین رسانه هایی است که برای تعیین تاریخ استفاده می شود. چندین تقویم شمسی در جهان وجود دارد، که هرکدام به روش خاص خودشان سال را تقسیم می کنند. در اینجا ما به معرفی نخستین تقویم شمسی در جهان که تقویم مصریان است، می پردازیم.
تاریخچه تقویم مصریان
تقویم مصریان، نخستین تقویم شمسی در جهان است که از حدود ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح مورد استفاده قرار گرفت. این تقویم توسط مردم مصر با توجه به مشاهدات خود از سیارات و خورشید ساخته شده است.
تقویم مصریان یک تقویم شمسی بود که سال را به ۳۶۵ روز تقسیم می کرد. هر سال شامل ۱۲ ماه بود و هر ماه به ۳۰ روز تقسیم می شد با ۵ روز اضافی که به عنوان روزهای هاتور و پات مشهور بودند.
ماه ها در تقویم مصریان با نام های مختلفی شناخته می شدند که برخی از آنها عبارت بودند از: توت، مرغابی، خراف، پوز، امشیر، خوک، اسفند، تیب، مشیر، پاخان، هاتور و پات.
استفاده از تقویم مصریان
تقویم مصریان به مرور زمان در سراسر جهان شناخته شد و در بسیاری از امور مورد استفاده قرار گرفت. از مهمترین کاربردهای آن می توان به محاسبه مواعید زراعت و محصولات کشاورزی، تعیین تاریخ ساخت و ساز و بناهای تاریخی، محاسبه زمان تولد و مرگ، و تعیین مواعد مذهبی و تقویمی اشاره کرد.
تقویم مصریان در قرن بیستم نیز هنوز مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال، در حوزه علمی و تحقیقاتی، باستان شناسان از این تقویم برای تعیین تاریخ بناهای تاریخی و آثار باستانی استفاده می کنند.
نتیجه گیری
تقویم مصریان، نخستین تقویم شمسی در جهان است که مدت زمانی طولانی در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفت. این تقویم با توجه به مشاهدات خود از سیارات و خورشید ساخته شده بود و سال را به ۳۶۵ روز تقسیم می کرد. هر سال شامل ۱۲ ماه بود و هر ماه به ۳۰ روز تقسیم می شد با ۵ روز اضافی که به عنوان روزهای هاتور و پات مشهور بودند. تقویم مصریان در حوزه های مختلف از جمله کشاورزی، معماری، تاریخ و مذهبی مورد استفاده قرار می گرفت و در قرن بیستم نیز هنوز مورد توجه است.