ضرورت انجام سونوگرافی داپلر در دوران حاملگی
سونوگرافی کالر داپلر در دوران بارداری برای بررسی جریان خون در جنین و سرعت و جهت جریان خون در عروق جنین استفاده میشود. این روش نسبت به سونوگرافی معمولی، قابلیتهای ویژهای برای بررسی دقیقتر ساختار عروق جنین و جریان خون در آنها دارد. در صورتی که پزشکان محدودیتی در جریان خون جنین تشخیص دهند، میتوانند در مرحله بعد تعیین کنند که آیا این مسئله ناشی از انسداد رگهای خونی، کمخونی داسیشکل یا حساسیت RH است. در صورت عدم تشخیص به موقع این مشکلات، خطر اختلال در رشد جنین و کاهش وزن نوزاد هنگام تولد وجود دارد.
سونوگرافی کالر داپلر در حین بارداری برای بررسی جریان خون نافی جنین، جریان خون جفت و جریان خون در قلب و مغز استفاده میشود. پزشکان معمولاً از اولتراسونوگرافی داپلر در حین بارداری برای بررسی جریان خون ن افی جنین، جریان خون جفت و جریان خون در قلب و مغز استفاده میکنند. در صورتی که نوزاد مشکوک به کمخونی، سندرم گونه سیلیخورده یا تحت تاثیر آنتیبادیهای رزوس قرار گرفته باشد، از نوع خاصی از سونوگرافی داپلر به نام داپلر ترانس کرانیال برای ارزیابی خطر سکته مغزی در نوزادان مبتلا به کمخونی داسیشکل استفاده میشود.
در طی دوران بارداری، به طور معمول هر خانم باردار برای اطمینان از سلامتی جنین خود حداقل 3 یا 4 بار، میبایست سونوگرافی انجام دهد و سونوگرافی کالرداپلر نیز در برخی موارد ضروری است. این تکنیک کاملاً ایمن است و هیچ خطری برای مادر و جنین تهدید نمیکند. سونوگرافی داپلر توسط پزشک برای مواردی مانند بالا یا پایین بودن شاخص توده بدنی (BMI) مادر بارداری، دو قلو یا چند قلو، سابقه سقط یا تولد نوزاد ریزنقش، کم بودن میزان رشد جنین، آلودگی جنین به آنتی بادی های رزوس، فشار خون بالا یا دیابت، سابقه سندرم گونه سیلیخورده و تحت تاثیر آنتی بادیهای رزوس و سابقه کمخونی داسیشکل تجویز میشود.